Just nu tar vi en paus med månadens gäst men vi återkommer med fler intressanta inslag om ett tag ! (jan 2016)

 

“Månadens gäst” presenteras som en enklare intervju med någon person som vi vill uppmärksamma lite extra. Den här personen har någon erfarenhet som vi känner att vi vill dela med oss av till er andra. Har ni förslag på kommande gäster får ni väldigt gärna höra av er!

 

November & December 2015Lennart Minthon Månadens gäst nov 2015

Månadens gäst i november 2015 är Lennart Minthon, registerhållare i BPSD-registret, professor & överläkare. 1 november i år firade BPSD-registret 5 år som kvalitetsregister. Läs Lennarts egna ord om hur det startade och vart vi är på väg.

Läs mer här

 

Oktober 2015Månadens gäst Härnösand 1

Månadens gäst i oktober 2015 är Älandsgården i Härnösand som här representeras av Ingela & Jenny. Älandsgården blev i våras utsett till Årets bästa demensboende av Demensförbundet & Svenskt Demenscentrum.

Läs mer om Ingela, Jenny & Älandsgården här 

 

September 2015Marie Grundström

Månadens gäst i september 2015 är Marie Grundström.

Marie är Silviasyster och verksam som certifierad utbildare för BPSD-registret i Malmö Väster.

Läs mer om Maries uppdrag här

 

Maj 2015ANHÖRIGREPRESENTANT feb 2015

Månadens gäst i Maj 2015 är Anita Asplund.

Anita är patient- och anhörigrepresentant och sitter med i BPSD-registrets styrgrupp. Hon är väl insatt i både hur registret fungerar och i hur det är att vara både vårdpersonal, patient & anhörig.

Läs mer om Anitas tankar här

 

 

April 2015Anders_Engelholm_SP

Månadens gäst i april är Anders Engelholm, Västernorrlands län.

Anders är utvecklingsledare på Kommunförbundet och han har varit en drivande kraft när det gäller upplägg & organisering i att få ut BPSD-registret i Västernorrlands kommuner.

Läs mer om Anders erfarenheter här

 

 

Mars 2015Birgitta Sunnergren

Månadens gäst i mars är Birgitta Sunnergren, Tidaholms kommun.

Birgitta arbetar som arbetsledare i Tidaholms demenshemvårdsgrupp och inom kommunens växelvård. I sitt arbete arbetar hon aktivt med BPSD-registret och har lyckats väl med både att implementera registret i sina arbetsgrupper & med resultaten för de enskilda vårdtagarna.

Läs mer om Birgittas erfarenheter här

 

 

Februari 2015Lotta & Caroline

Månadens gäster i februari är Lotta Andersson & Caroline Pros, Demensteamet i Västerås

Lotta & Caroline arbetar aktivt i både Demensteamet och som certifierade utbildare i BPSD-registret. Deras uppdrag är att stödja och handleda personal som arbetar för personer med demenssjukdom och arbetet riktar sig till både privata & kommunala verksamheter. Implementering kräver tålamod & engagemang på alla nivåer och i Västerås har man lyckats bra!

Läs mer om Lotta & Carolines uppdrag här

 

 

 

Januari 2015 johan

Månadens gäst i januari är Johan Nyström, metodstödjare vid vård- och omsorgsboenden i Luleå kommun.

En stor del av Johans uppdrag är att hjälpa kommunens enheter att implementera och arbeta vidare med BPSD-registret och han gör ett fantastiskt arbete!  Intervjun med Johan kan vara speciellt intressant ur ett chefsperspektiv och något att ta upp vid chefsträffar eller som inspiration till ledare i kommunerna.

Läs mer om Johans uppdrag här